webversie
 
 
 
   
 
 
 
  Het leven in ARTIS gaat door  
 
  Ondanks dat ARTIS tijdelijk gesloten is, valt er gelukkig nog genoeg te vertellen. Het leven van de dieren, planten, en alles wat bij ARTIS hoort gaat gewoon door. Daarom houdt ARTIS jullie de komende tijd op de hoogte via al onze onine kanalen met speciale video's en foto's van ARTIS.   
 
 
 
  Vlogreeks: Hoe gaat het met ARTIS?  
 
  Deze week zijn we gestart met de vlogreeks: Hoe gaat het met ARTIS? In deze vlogs komen verschillende dierverzorgers, hoveniers en nog vele andere ARTIS-medewerkers aan het woord, die ARTIS in deze tijd nog draaiende houden. Tijdens deze videoboodschappen kom je te weten hoe het er in deze periode precies aan toe gaat in ARTIS. De vlogs zijn op onze social media kanalen en youtube te zien. In onze eerste vlog vertelt dierverzorger Job bij de Afrikaanse pinguïns hoe de verzorgers deze periode beleven  
     
 
   Job bij de pinguïns   
 
 
 
 
     
 
 
Gratis lesstof over de natuur
 
Ben je ook onverwachts juf of meester van je eigen kind geworden, en ben je inmiddels door je stof heen? In maart 2018 heeft ARTIS in samenwerking met het Praxisbulletin het themaboek Overal leven: van microbe tot heelal uitgebracht. Hierin staan lessen en oefeningen over Microbiologie, Sterrenkunde, Kunst en cultuur en Natuur & Techniek. In het boek staan makkelijk uitvoerbare, korte lessen voor de onder-, midden- en bovenbouw. Deze lessen over de natuur zijn allemaal uit te voeren vanuit het gemak van je eigen huiskamer.
 
   kinderleerboek Overal Leven   
 
 
 
 
 
     
 
 
Olifantje op komst
 
ARTIS verwacht tussen april en mei een olifantenkalf. Olifanten hebben de langste draagtijd van alle zoogdieren; tussen de 20 en 22 maanden. De geboorte van een olifantenkalf kan daarentegen ontzettend snel gaan. Het vorige kalf dat in ARTIS geboren werd, kwam in nog geen twee minuten ter wereld. Wil je het als eerste weten als het kalf geboren is? Sms dan 'olifantje' naar 4333 en doneer eenmalig €3,- aan ARTIS.
 
   olifantje op komst   
 
 
 
 
 
 
  Een zeer blauwe lucht  
 
  De menselijke voetafdruk op de luchtkwaliteit kan door het coronavirus duidelijk vanuit de ruimte worden gevolgd. Het RIVM meldt vandaag dat de maatregelen rondom het virus hebben geleid tot een afname van tussen de 20 en 60 procent van luchtvervuiling boven Nederland. Je kunt het zelf ook merken door een zichtbaar zeer blauwe lucht zonder condensstrepen van vliegtuigen en mestlucht uit de omgeving van Amsterdam die je nu af en toe kunt ruiken in de stad. Maar als je vanaf de ruimte een blik op de aarde werpt zie je pas echt hoe groot het verschil is. In de video en afbeelding hieronder is goed te zien hoe de lockdown in China een positieve invloed heeft gehad op de luchtkwaliteit in het land. Op de bovenste afbeelding zien we sattelietbeelden van de lucht in China in december en op de afbeelding daaronder de beelden van de lucht in maart.  
     
 
    luchtkwaliteit in China   
 
 
   
 
 
 
     
 
 
Mis je ARTIS ook? Koop hier alvast je kaartje.
 
 
   koop een kaartje   
 
 
     
 
 
 
 
volg ARTIS
 
     
 
 
 
 
 
 
  ARTIS bedankt:  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  Wilt u in de toekomst geen berichten van ARTIS meer ontvangen, klik dan hier om u af te melden.